Pro Rail Scandinavia

This is a sub-site devoted for Scandinavian railway cooperation. Our language is the Scandinavian languages: Danish, Swedish and Norwegian.

Vi skal have bedre tog mellem de skandinaviske lande, både som dagforbindelser og som nattog. Vi skal kunne rejse klimavenligt og komfortabelt fra vores lande til landene sydpå i Europa.  Vi består af personer, hvor nogen af os er aktive i Back-on-Track, men vi består også af personer, der nøjes med at holde kontakten med hinanden i Skandinavien.

Vi har en google mail gruppe, der hedder pro-rail-scandinavia. Klik for at få flere oplysninger og blive tilmeldt!

Denne hjemmeside vil blive udviklet til at rumme indlæg, forslag og links, som vi samler hér på undersider (se oppe i menuen) for at styrke vores position i national og skandinavisk transportpolitik.

AKTUELT: Lige nu samler vi underskrifter for at få nattog fra Skandinavien til Tyskland og videre sydpå. Underskriftsindsamlingen, rettet til den svenske og danske regering, fortsætter til 1. oktober. Vi samler underskrifter både på engelsk, dansk og svensk. Alle tre er koblet sammen.

Den danske version – Den svenske version

Hent en svensksproget folder der viser et konkret forslag til køreplan for et nattog. Det kunne køre fra Stockholm 18:40, passere Malmö/København omkring midnat og ankomme i Berlin kl. 8:30 og i Köln 10:30. Alternativt tag et dagtog fra Oslo eller Stockholm til Malmö / København, og tag så et nattog kl. 17:30 med ankomst i Paris kl. 9:58 næste morgen.

Editors of these pages (so far): Poul Kattler (Copenhagen, Denmark) and Christer Wilhelmsson (Göteborg, Sweden)